Kolme vuotta Planeetanihmeitä

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWordPress ilmoitti tänään, että blogini täyttää kolme vuotta. Niin ne lapset kasvavat. Tähän aikaan on mahtunut 135 artikkelia, jotka ovat saaneet yhteensä 420 kommenttia ja yli 80 000 katsojaa. Huimaa – enpä olisi moista arvannut, kun kirjoitin ensimmäisen postaukseni! Samalla lienee aika juhlia sitä, että blogin Facebook-sivu sai äskettäin sadannen tykkäyksensä.

Vilkaistaanpa tuplajuhlapäivän kunniaksi vähän sekä blogin menneisyyttä että tulevaisuutta.

Jos vedetään raja näppärän pyöreästi tuhannen lukukerran kohdalle, on Planeetanihmeissä ollut kautta aikojen seitsemän muita suositumpaa artikkelia. Ne ovat, suosituimmasta alkaen, syvänmeren eliöistä kertova Vieras maailma aivan naapurissa, kolibrien fysiologiaa ihmettelevä artikkeli, Nephila-suvun suunnattomista naarashämähäkeistä kertova juttu, saarten kummallisista eläimistä kertova Vaihtolämpöinen minivuohi ja kumppanit, tanrekkeja esittelevä Kummajaisia Madagaskarilta, Tukholman Perhostalon esittely sekä Lentävät hirviöt, eli voiko linnulla ratsastaa. Mitähän tästä voisi päätellä? Varmaankin sen, että ihmiset ovat kiinnostuneita syvänmerenkaloista ja kolibreista. Ja että yksikin linkki todella suositulla sivulla voi tehdä ihmeitä. Hämähäkkiartikkelin kävijämäärissä tapahtui suunnaton piikki kesäkuun puolivälissä, kun Riemurasia-sivustolla julkaistiin tämä kuva lintua syövästä Nephila-hämähäkistä, ja joku kommentoija lisäsi linkin artikkeliini. Kiitokset sinulle, anonyymi lukija! Toivottavasti Riemurasian kautta tuli myös uusia vakiokävijöitä.

Suosituimmat hakusanat, joilla blogiin on päädytty, heijastelevat samaa linjaa: ”syvänmeren kalat” ja ”kimalaiskolibri” ovat kaksi suosituinta. Ilokseni huomasin kuitenkin, että kolmanneksi on noussut ”erään planeetan ihmeitä”: ihmisethän tulevat tänne ihan varta vasten! Alempaa hakusanalistalta löytyy myös hämmentävämpiä fraaseja, kuten ”vaikeita kysymyksiä miehille”, jolla blogiin on tultu peräti 27 kertaa. Luulisi, että miehille riittäisi hankalia kysymyksiä vastattavaksi ilman, että niitä tarvitsee erikseen etsiä.

puremaKaksi vuotta sitten (hui, onko siitä jo niin kauan!) järjestin vuosipäivähaasteen, jossa pyysin lukijoita ehdottamaan kiinnostavia aiheita, joista lupasin kirjoittaa niistä artikkelit seuraavan vuoden kuluessa. Kaikki ovat varmaan jo huomanneet, kuinka hyvin se onnistui, mutta sentään suurimman osan toiveista sain toteutettua jotakuinkin järkevässä ajassa. Linkit kaikkiin toteutuneisiin artikkeleihin, ihmissusista kikattaviin rottiin, löytyvät vuosipäivähaasteartikkelin kommenttien lopusta.

Mitä seuraavaksi? Mitä te, ihanat lukijat, haluaisitte? Olenko jättänyt jonkin aihepiirin törkeästi huomiotta? Kiinnostaako jokin tietty eläin, olento tai ilmiö? Tällä kertaa en lupaa toteuttaa kaikkia toiveita, tai en ainakaan tietyn aikarajan sisään, jotta en joudu taas rikkomaan lupauksia, mutta ainakin yritän parhaani. Myös muunsorttiset risut ja ruusut kelpaavat.

Uudesta sisällöstä puheen ollen, suunnitelmissa on myös lanseerata pikapuoliin viikoittaisten pikkuartikkeleiden sarja. Toivon mukaan se pääsee alkuun jo ensi viikolla.

5 vastausta artikkeliin “Kolme vuotta Planeetanihmeitä”

 1. Erinomainen blogi: kiinnostavia aiheita, hyvää suomen kieltä ja usein asian höysteenä pientä huumorin kulmaa. Mitä tulee aihetoiveisiin, niin hämähäkkijutut toimivat aina!

 2. Tosi mielenkiintonen blogi! Itse taisin löytää tämän blogin hakusanalla eläintiede. Aihetoiveista sen verran, että dinosaurusjutut kiinnostaa aina :) Olisi myös mielenkiintoista lukea juttua aavikoista ja niiden eläimistä/kasveista.

 3. Vaikka olenkin vähemmän biologisesti orientoitunut, nautin suuresti juttujesi lukemisesta. Kysyit mahdollisia tulevaisuuden aiheita. Miten olisi eläimet peleissä? Millainen on pelieläinten biologia tai kulttuurisempi mietintä miten eläimet esitetään peleissä?

 4. Onnittelut! Kohta Planeetan ihmeet on niin vanha, että sille uskaltaa antaa vahaliidut tarvimatta enää pelätä, että se syö niitä.

  Liittyvätköhän nuo vaikeat kysymykset miehille kenties kolibreihin tai yleensä lintuihin? Eräs maailman tunnetuimmista vaikeista kysymyksistähän koskee kuormaamattoman pääskysen lentonopeutta…

 5. Onnittelut blogisynttärien johdosta!

  Ilokseni huomasin kuitenkin, että kolmanneksi on noussut “erään planeetan ihmeitä”

  Ei tuo vielä mitään. Riittää, että laittaa Googleen hakutermiksi pelkästään sanan ”erään” – blogisi on silloin heti ensimmäinen ehdotettu sivusto. Internet-jalanjälkesi on siis jo nyt niin suuri että olet omimassa haltuusi yhtä suomen kielen perussanoista! ;)

  Mitä seuraavaksi? Mitä te, ihanat lukijat, haluaisitte? Olenko jättänyt jonkin aihepiirin törkeästi huomiotta? Kiinnostaako jokin tietty eläin, olento tai ilmiö?

  Minusta olisi kiehtovaa, jos voisit joskus hieman yksityiskohtaisemman artikkelin muodossa valottaa millaisin menetelmin luot noita hienoja muinaiseläin-rekonstruktioitasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: